Provesti odmor kod nas znači i dobiti nesvakidašnju priliku upoznati se s načinom proizvodnje, čuvanja i upotrebe ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

 

      1994. godine smo na karakterističnim i zaista posebnim istarskim terasama koje su obrađivali naši pradjedovi, započeli sa obnovom starih i sadnjom novih maslinika.

 

           Zahvaljujući konfiguraciji terena rad je u našim nasadima posebno zahtijevan. Medutim, upravo taj položaj maslinama pruža nadprosječnu osunčanost i prozračnost, što u kombinaciji sa prirodnim načinom obrade plodova rezultira vrhunskim maslinovim uljem čiju kvalitetu potvrđuju mnogobrojna priznanja i medalje.

 

  

 

             S posebnim ćemo Vas veseljem odvesti u maslinike koji se nalaze na padinama između srednjevjekovnog gradića Oprtlja i doline rijeke Mirne, na tristotinjak metara nadmorske visine.

 

            U listopadu kada započinje vrijeme berbe maslina i u zraku se osijeća veliko uzbuđenje, možete nam se pridružiti i upoznati neke od čari rada s maslinama. Neće Vam biti žao jer je ugođaj doista poseban.

 

 

 Kod nas se također može kušati i kupiti ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno hladnim prešanjem. Ponuda je različita i naći će se za svakoga ponešto. Možda ste za monosortni Leccino, ili bi radije aromaticnu mješavinu Belica/Frantoio?  

            A možda ne možete odoljeti mješavini autohtonih sorti Črnica/Bugla? Kušajte sve! I to nije sve, nudimo Vam i domaće ukiseljene masline te proizvode od smokava koje ćete uvijek poželjeti imati u svom domu.

 

Copyright             2022 Casa Maršić - Apartment & Olive oil

 Casa Marsic - Marsici 16, Gradinje  52 428 Oprtalj, Croatia

 

  marsic.casa@gmail.com                             +385 (0) 98 952 83 62

Social